Suuhygienisti on ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut, Valviran laillistama suun terveydenhuollon ammattihenkilö. Suuhygienistin työ sisältää suun terveydentilan kartoittamista, hammas- ja suusairauksien ehkäisyä, sekä varhais- ja ylläpitohoitoa. Suuhygienisti on myös hampaiden valkaisuhoitojen asiantuntija. 

 

HAMMASKIVEN POISTO

 

Hammaskivi on kovettunutta bakteeriplakkia, joka ei lähde pois hampaita harjaamalla. Hammaskiven muodostuminen on yksilöllistä ja siihen vaikuttaa esimerkiksi syljen koostumus. Bakteeripeitteiden ja hammmaskiven poistolla pyritään ehkäisemään hampaiden kiinnityskudossairauden, eli parodontiitin muodostumista. Hammaskiveä poistetaan ultraäänilaitteella ja/tai käsi-instrumenteilla. Jos hammaskiven poisto tuntuu kivuliaalta, ikenet voidaan puuduttaa pintapuudutteella. Säännöllinen, 1-2 kertaa vuodessa tapahtuva hammaskivenpoisto auttaa pitämään suun raikkaana ja terveenä. 

 

Ientulehduksen ja hammaskiven ehkäisyssä tärkeintä on huolellinen omahoito. Omahoidon ohjauksessa katsotaan juuri sinulle sopivat puhdistusvälineet ja menetelmät. 

HINTA:

Tehopudistus  99€ (josta Kela korvaa 18€)

Sisältää suun terveydentilan kartoituksen,

hammaskiven poiston, soodapuhdistuksen,

fluorauksen ja omahoidon ohjauksen

Ylläpitopuhdistus 79€  (josta Kela korvaa 12€)

Kun edellisestä puhdistuksesta kulunut

korkeintaan 6 kuukautta. 

Sisältää hammaskiven poiston, pastapuhdistuksen ja 

omahoidon ohjauksen

Lasten ja nuorten suun terveydenhoitokäynti 55€

Sisältää suun terveydentilan kartoituksen, hampaiden puhdistuksen, fluorauksen ja omahoidon ohjauksen. 

 

Pintapuudutus 12€ (josta Kela korvaa 3€)

Geeli tai sumuteliuos 

 

 

SOODAPUHDISTUS

 

Hampaiden pinnalliset värjäymät johtuvat useimmiten puutteellisesta suuhygieniasta, sekä nautintoaineista, kuten kahvista, teestä ja tupakasta. Hampaiden soodapuhdistuksella pinnalliset värjäymät, sekä bakteeriplakki poistetaan tehokkaasti mutta hellävaraisesti hampaiden pinnoilta ja hammasväleistä. Puhdistuksessa käytetään soodajauhetta, sekä vesi-ilmasuihkua. Tarvittaessa värjäymien poistoa voidaan vielä tehostaa fluoripitoisella puhdistuspastalla. Toimenpiteen lopuksi hampaat käsitellään miellyttävän makuisella, mineraalipitoisella GC Tooth Mousse tahnalla.  Soodapuhdistuksen jälkeen hampaat ovat syväpuhtaat, kirkkaat ja usein myös sävyltään selvästi vaaleammat. 

HINTA 55€ (josta Kela korvaa 10€)

Sisältää pinnallisten värjäytymien ja bakteeriplakin poiston,

sekä käsittelyn GC Tooth Mousse tahnalla

 

 

HAMPAIDEN VALKAISU

 

Hampaiden valkaisussa poistetaan värjäymiä, jotka ovat tunkeutuneet kiilteeseen ja hammasluuhun. Hampaiden väri muuttuu iän myötä ja tummumista aiheuttavat myös erilaiset nautintoaineet kuten kahvi, tee, punaviini sekä tupakkatuotteet. Vastaanotolla suoritettu hampaiden valkaisu on nopea, turvallinen ja tehokas tapa kirkastaa hymyä. Käsittelyn jälkeen hampaista tulee kauniin luonnollisen valkoiset.  Käytämme valkaisussa kliinisesti testattua, hampaille turvallista  vetyperoksidipohjaista valkaisuainetta, jonka vaikutusta hampaassa tehostetaan terveydenhuollon laitteisiin kuuluvalla laserilla. 

 

Valkaisutulos on aina yksilöllinen. Valkaisun pysyvyyteen vaikuttavat elintavat ja suunhoitotottumukset. Valkaisutuloksen ylläpitämiseksi suosittelen säännöllistä vastaanotolla suoritettua hampaiden tehopuhdistusta ja tarvittaessa kevytvalkaisua. Kotihoito-ohjeita noudattamalla valkaisutulos pysyy hyvänä useamman vuoden. 

 

Ennen valkaisua hampaat tulee tarkistuttaa hammaslääkärin toimesta. Valkaisua ei voida toteuttaa hampaistoon, jossa on reikiä. Myös ikenien tulee olla terveet, joten hammaskivi, sekä pinnalliset värjäytymät tulee poistaa ennen valkaisua. Hampaiden valkaisua ei suositella alle 18 vuotiaille, raskaana oleville tai imettäville. 

 

 

UUTUUS! BlancOne-valkaisuhoito

 

Nopea ja edullinen BlancOne Click -pikavalkaisu on ihanteellinen silloin, kun halutaan saada välittömästi kirkkaampi hymy! Click -valkaisu voidaan toistaa säännöllisesti ja yhdistää hampaiden puhdistukseen liittyvään vastaanottokäyntiin. Matalan vetyperoksidipitoisuuden (<6%) ansiosta valkaisu sopii myös herkemmille hampaille.

Click -pikavalkaisulla hampaat vaalenevat keskimäärin 2-4 astetta.

HINTA:

Click pikavalkaisu 90€ (sis. alv 24%)

-hammaskiven poiston yhteydessä lisäpalveluna +15 min.

65€ (sis. alv 24%)

HAMPAIDEN LASER TEHOVALKAISU

 

Yhdellä käyntikerralla selkeästi valkoisemmat hampaat! Hampaat käsitellään valkaisugeelillä ja valotetaan laservalottimella kolmeen kertaan. Tarvittaessa tummemmat kulmahampaat saavat lisäkäsittelyn tasaisemman lopputuloksen saavuttamiseksi. Tehovalkaisulla hampaat vaalenevat keskimäärin 4-8 astetta. 

HINTA:

Laser tehovalkaisu  280€  (sis. alv 24%)

HAMPAIDEN LASER KEVYTVALKAISU

 

Kevytvalkaisu sopii henkilöille, jotka haluavat kokeilla hampaiden valkaisua tai vaalentaa hampaita vaiheittain. Kevytvalkaisu on mahdollista toistaa vuosittain ja sopii myös ylläpitovalkaisuksi. Hampaat käsitellään valkaisugeelillä ja valotetaan laservalottimella yhden kerran. Kevytvalkaisulla hampaat vaalenevat keskimäärin 2-5 astetta.

 

HINTA:

Laser kevytvalkaisu 165€ (sis. alv 24%)

 

KOTIVALKAISUTUOTTEET

 

YKSILÖLLISET VALKAISULUSIKAT 295€

Helppo ja tehokas tapa tehdä kotivalkaisu! Henkilökohtaiset valkaisulusikat vuosiksi eteenpäin. Hinta sisältää 4kpl valkaisuaineruiskuja (n. 2 viikon valkaisujaksolle)

OPALESCENCE GO 59€

Valmiit valkaisulusikat ylä- ja alaleuan hampaisiin. Sopivat parhaiten vastaanotolla tehdyn teho- tai kevytvalkaisun ylläpitoon. Sisältää 8 kpl valkaisulusikoita.

 

VALKAISUKONSULTAATIO

 

Maksuttomassa valkaisukonsultaatiossa keskustellaan toiveistasi, käydään läpi eri valkaisuvaihtoehdot ja mietimme juuri sinulle sopivimman valkaisumenetelmän. Konsultaatio sisältää myös suppean suun terveystarkastuksen, näin kartoitetaan tarve mahdolliselle hammaskiven poistolle tai hammaslääkärin tarkastukselle.

 

HINTA

Valkaisukonsultaatio 0€

 

 

ICON WHITE SPOT -hoito

Valkoisia laikkuja, täpliä tai juovia hampaissa? Icon infiltraatiohoidolla voit päästä eroon kiilteen epätasaisesta värityksestä pysyvästi!

Innovatiivista, korkeasti viskoosista Icon-infiltraattia voidaan käyttää näkyvillä, sileillä hammaspinnoilla. Sileiden pintojen värimuutoksen aiheuttajia ovat esimerkiksi oikomishoidon aikaisen, riittämättömän puhdistuksen aiheuttama mineraalipitoisuuden aleneminen (kariologiset muutokset kiilteessä) tai fluoroosi (kiilteen kehitykseen liittyvät värimuutokset). 

Ei poraamista, ei kipua, ei turhaa terveen hammaskudoksen menettämistä. Infiltraatiolla täytetyllä kiillevauriolla on samankaltaiset mekaaniset ja visuaaliset ominaisuudet kuin terveellä kiilteellä.


White spot käsittely:
1-4 hammasta 245€ 
5-10 hammasta 385€ 
10-20 hammasta 585€
White spot konsultaatio 0€  

 

Emme peri käynti- tai toimistomaksua

 

Suuhygienistin antamasta hoidosta (poislukien esteettiset hoidot) on mahdollista saada KELA-korvausta, kun hoito perustuu yksityisen suun terveydenhuollon piirissä toimivan hammaslääkärin tutkimus- ja hoitomääräykseen (lähete). Lähete on voimassa kaksi vuotta enintään viideltätoista hoitokerralta. Voit pyytää lähetteen hammaslääkäriltäsi esimerkiksi hampaiden tarkastuskäynnin yhteydessä.