Hampaiden puhdistukset

Suuhygienisti on ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut, Valviran laillistama suun terveydenhuollon ammattihenkilö. Suuhygienistin työ sisältää suun terveydentilan kartoittamista, hammas- ja suusairauksien ehkäisyä, sekä varhais- ja ylläpitohoitoa. Suuhygienisti on myös hampaiden valkaisuhoitojen asiantuntija.

Suuhygienistin antamasta hoidosta (poislukien esteettiset hoidot) on mahdollista saada KELA-korvausta, kun hoito perustuu yksityisen suun terveydenhuollon piirissä toimivan hammaslääkärin tutkimus- ja hoitomääräykseen (lähete). Lähete on voimassa kaksi vuotta enintään viideltätoista hoitokerralta. Voit pyytää lähetteen hammaslääkäriltäsi esimerkiksi hampaiden tarkastuskäynnin yhteydessä.

HAMMASKIVEN POISTO

Mitä hammaskivi on?

Hammaskivi on kovettunutta bakteeriplakkia, joka ei lähde pois hampaita harjaamalla. Hammaskiven muodostuminen on yksilöllistä ja siihen vaikuttaa esimerkiksi syljen koostumus. Bakteeripeitteiden ja hammaskiven poistolla pyritään ehkäisemään hampaiden kiinnityskudossairauden, eli parodontiitin muodostumista. 

Miten poisto tapahtuu?

Hampaiden puhdistukset toteutetaan kivuttomasti, mutta tehokkaasti Guided Biofilm Therapya noudattaen. Tällä mentelmällä teemme bakteeriplakista näkyvää ja hampaat puhdistetaan jauhepuhdistemella, sekä ultraäänilaitteella. Tarvittaessa käytämme myös käsi-instrumentteja. Jos hammaskiven poisto jännittää tai tuntuu kivuliaalta, ikenet voidaan puuduttaa pintapuudutteella.

Kuinka usein kannattaa poistattaa hammaskiveä?

Säännöllinen, 1-2 kertaa vuodessa tapahtuva hammaskivenpoisto auttaa pitämään suun raikkaana ja terveenä. 

Hammaskiven ehkäisy

Ientulehduksen ja hammaskiven ehkäisyssä tärkeintä on huolellinen omahoito. Hampaiden puhdistuskäynnillä katsotaan juuri sinulle sopivat puhdistusvälineet ja menetelmät.

GBT-Guided Biofilm Therapy

Meille Tandissa asiakastyytyväisyys on ensisijaisen tärkeää ja tästä syystä pyrimme jatkuvasti oppimaan uutta ja kehittämään palveluitamme! Ennaltaehkäisevässä hammashoidossa olemme siirtyneet 2020-luvulle, NO PAIN -teknologiaa hyödyntäen!

Miten puhdistus toteutetaan?

Hampaiden puhdistukset toteutetaan GBT-Guided biofilm therapya noudattaen. GBT on tutkimustuloksiin perustuva, systemaattinen ratkaisu suun biofilmin (bakteeriplakin) hallintaan. GBT on minimaalisesti invasiivinen ja sitä voidaan käyttää hampaisiin, pehmytkudokseen ja implantteihin.

GBT-Guided biofilm therapy minimoi voiman, sekä käsi-instrumenttien käytön. Menetelmä tarjoaa kivutonta, helppoa ja tehokasta suun terveydenhuoltoa kaikille ikäryhmille. Hoidosta hyötyvät henkilöt, joilla on mm. iensairauksia, oikomiskojeet, kruunuja, siltoja, laminaatteja tai implantteja. Hoitomuoto on niin hellä, että sillä voidaan puhdistaa hampaiden lisäksi myös kieli ja ikenet.
 

Tutustu videosta GBT menetelmään

Linkistä pääset tutustumaan videon kautta GBT-Guided Biofilm Therapy menetelmään.

Hampaiden tehopuhdistus

117€
  • Sisältää suun terveydentilan kartoituksen, hammaskiven poiston, airflow jauhepuhdistuksen, fluorauksen ja omahoidon ohjuksen Guided biofilm therapya noudattaen.

Lasten ja nuorten suun terveydenhoitokäynti

60€
  • Sisältää suun terveydentilan kartoituksen, hampaiden puhdistuksen, fluorauksen ja omahoidon ohjauksen.

AIRFLOW® JAUHEPUHDISTUS

Värjäymät

Hampaiden pinnalliset värjäymät johtuvat useimmiten puutteellisesta suuhygieniasta, sekä nautintoaineista, kuten kahvista, teestä ja tupakasta.

Miten poisto tapahtuu?

Puhdistuksessa käytetään AIRFLOW® jauhepuhdistinta; ilmanpainetta, vettä ja kahta eri jauhetta hyödyntäen (Erytritoli ja natriumbikarbonaatti) Toimenpiteen lopuksi hampaat käsitellään miellyttävän makuisella, fluori- ja mineraalipitoisella Remin Pro -tahnalla.  AIRFLOW® jauhepuhdistuksen jälkeen hampaat ovat syväpuhtaat, kirkkaat ja usein myös sävyltään selvästi vaaleammat. 

Hampaiden jauhepuhdistuksella pinnalliset värjäymät, sekä bakteeriplakki poistetaan tehokkaasti mutta hellävaraisesti hampaiden pinnoilta ja hammasväleistä.

Huomioithan, että jauhepuhdistus ei poista hammaskiveä, vaan toimii parhaiten hampaiden puhtautta ylläpitävänä toimenpiteenä.

AIRFLOW® Jauhepuhdistus

60€
  • Hampaiden pinnallisten värjäymien poisto

Emme peri käynti- tai toimistomaksua

Suuhygienistin antamasta hoidosta (pois lukien esteettiset hoidot) on mahdollista saada KELA-korvausta, kun hoito perustuu yksityisen suun terveydenhuollon piirissä toimivan hammaslääkärin tutkimus- ja hoitomääräykseen (lähete). Lähete on voimassa kaksi vuotta enintään viideltätoista hoitokerralta. Voit pyytää lähetteen hammaslääkäriltäsi esimerkiksi hampaiden tarkastuskäynnin yhteydessä.

Hampaiden puhdistuksista vastaa

Suuhygienisti

Heidi Östergård

Suuhygienisti

Kirsi Krusberg

Suuhygienisti

Jaana Hälikkä